Bil - Manuell/Automat

Att ta körkort är en av livets stora händelser. Oavsett om du är ung eller gammal, bor på landet eller i stan, kommer ditt körkort alltid att finnas där som en trygghet.

Bil - Manuell/Automat

KÖRKORT!

Vi anpassar din utbildning efter dig och dina förutsättningar. Oavsett om du är nybörjare, har kommit en bit på din utbildning eller redan har körkort och vill bli säkrare på vägarna är du välkommen till oss på Bårmans Trafikskola. Tillsammans med våra receptionister lägger ni upp en plan så att den passar dina önskemål och så att du uppnår de krav som krävs. Hos oss kan du välja mellan automat eller manuellt växlad bil.

Körkortstillstånd

För att få börja övningsköra så behöver du ansöka om körkortstillstånd. Du fyller i en hälsodeklaration på transportstyrelsens hemsida. Sedan ska du även göra en synundersökning som du kan göra hos oss eller via en optiker. Vill du dessutom kunna övningsköra hemma behöver du och din handledare gå introduktionskurs.

Hur många lektioner behövs?!

Att ta körkort handlar både om teori och praktik och ibland har man lättare för det ena än det andra. Det är därför också väldigt individuellt hur många körlektioner man behöver. Att ha möjlighet att mängdträna hemma är väldigt fördelaktigt både ekonomiskt och tidsmässigt. Antalet körlektioner beror på tidigare erfarenhet, ålder, om du bara kör hos oss som trafikskola eller om du även kombinerar körningen med privatkörning. Hos oss ligger snittet på körlektioner runt 20-25 lektioner. Detta är ett snitt vilket innebär att visa kör 5 lektioner och andra uppemot 40-50 lektioner. Vi har en kursplan som vi måste följa och som elev ska du, för att få köra upp genom oss, vara godkänd på alla moment. När du och din lärare anser att målet för en övning är uppnått så avslutas övningen med en tillämpning. Det innebär att du nu självständigt ska visa att du behärskar de inlärda momenten. Därefter fortsätter du på nästa moment. Varje moment är indelat i delmoment som till sin omfattning är väldigt olika. Därför kan det skilja väldigt mycket när de gäller hur lång tid varje momenten tar. En del är enkla och går snabbt, andra är svåra och tar längre tid. Detta kan också variera mellan olika elever. En tumregel är dock att övningarna går lättare om du är väl förberedd inför körlektionerna. Våra lektioner är 40 minuter. För att få ett effektivare lärande bokar vi ofta 2 lektioner efter varandra, d.v.s. 80 minuter. I slutet av lektionen går alltid läraren och eleven igenom vad som har gjorts och vad som ska tränas på inför kommande lektion.
Här nedan ser ni vår kursplan med de moment och delmoment som ska vara godkända in nan körprov via oss 

Körkort för personbil

Körkortsbehörigheten B ger rätt att köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg.

Med vanlig B-behörighet får man koppla ett lätt släp. Släpet räknas som lätt om den sammanlagda totalvikten inte överstiger 3500 kg, alternativt att släpets totalvikt inte är mer än 750 kg. Om släpet väger mer än 750 kg får inte bilens och släpets totalvikt överstiga 3500 kg.

Åldersgränsen för B är 18 år

Skriv in dig hos oss!

Nu kan du skriva in dig direkt hos oss via nätet med mobilt bank-ID - Super enkelt!
Vi kontaktar alla som skriver in sig via nätet.

Hur lägger man upp det?!

Alla har olika önskemål och tid att lägga ner på sin utbildning. Det är viktigt att du som elev funderar ut hur du vill att den ser ut. Utbildningen skräddarsyr vi efter dina önskemål.

Vi utbildar säkra förare

På vår trafikskola möter du välutbildade, erfarna och servicemedvetna trafiklärare som hjälper dig att känna dig trygg och säker i trafiken. Vårt huvudmål är att erbjuda våra elever en utbildning som de kommer vara nöjda med. Körkortsutbildningen skräddarsys allt efter den enskilda elevens önskemål och förväntningar. Våra utbildningar följer Transportstyrelsens kursplaner och syftar till att göra dig till en säker förare efter avslutad utbildning.

Anpassat teoriprov?

Om du har läs och/eller skrivsvårigheter och tror att du behöver ansöka om förlängd provtid eller muntligt prov ansöker man om det hos trafikverket. Är du elev hos oss kan vi hjälpa till med ansökan. Kontakta oss i receptionen.

Vilka bilar får man köra hos er?!

Vi använder oss av Volvo XC 40 som övningsbilar.
För att få ett B-körkort finns det sex krav du behöver uppfylla:
  1. Du har ett giltigt körkortstillstånd.
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har gått riskutbildning och båda delarna är giltiga.
  5. Du har gjort ett godkänt förarprov (kunskapsprov och körprov).
  6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt. (Transportstyrelsen)

Är du intresserad av en intensivutbildning kan du läsa mer om det här!